Så er ferien slut. Simpelthen SLUT. Pigerne starter i skole i morgen (Line på gymnasiet og Marie i 8. klasse), og jeg starter på arbejde efter 3 dejlige uger. Jan har allerede været på arbejde 1 uge.

Stikordene for ferien i år er:
* VARME! Det har været en helt ekstrem solrig – og VARM – sommer. Temperaturen har ligget over 25 grader nærmest konstant siden 4. maj. Der har været enkelte regnbyger, men ikke noget, der har kunnet holde græsplænerne grønne. Jeg har søgt skyggen (og har enkelte dage helt holdt mig indenfor), men har aldrig før været så solbrændt, som jeg er i år.
* Vesterhavet. Vi har været der to gange i år. Første gang sammen med Bitten, Kim og drengene. Vi startede med frokost på Røgeriet i Hvide Sande og gik ned til vandet bagefter. Som sædvanligt hyggede de unge mennesker sig i hinandens selskab. Aftenen rundede vi af på Bitten og Kims hyggelige terrasse. De unge mennesker var alle en tur i poolen. Anden gang vi var ved Vesterhavet var i forbindelse med turen til Bundsbæk Mølle sammen med far og Ulla, som camperede ved Torsminde, og vi sluttede dagen af med en kop kaffe/te i forteltet.
* Gode venner. Nævnes skal Bitten og Kim. Desuden har vi haft besøg i haven af Sidsel og Jonas, som vi skyldte en drink. Jeg har været så heldig at spise hos Angelina, som var i DK. Hun boede i søster og svogers hus. De var dog bortrejst. Men jeg fik hils på Oscar, Angelinas søn. Han var ikke specielt vild med mit tilstedeværelse. Det var til gengæld skønt at se Angelina igen. smiley
* Alkohol! Drinks som Jim Atomic (nogen kalder det gin og tonic …), mojitos og rom og cola. Desuden naturligvis øl og vin.
* Sommerhus. I år kom Line ikke med, da hun havde fået en del vagter i Bilka (og hun ville gerne tjene pengene), så Marie, Jan, Tilo og jeg tog selv afsted. Og det var hyggeligt. Vi gik ture, spillede spil (bl.a. Yatzy) og så film. Mange film!
* Bundszus. Annika, Uschi og Hans var i Danmark og var på besøg. Annika sov hos os to nætter. Det var så hyggeligt! Vi (Annika og jeg) havde det meste af en dag sammen, bare os to. Dvs. at vi om formiddagen mødtes med Hans, Uschi og deres veninde Kirsten inde i byen. Vi gik en tur gennem Mogensgade og sluttede af med en kop kaffe/læskedrik på Café Kunst, hvorefter vi kørte til Hald Ege for at se huset, hvor de boede i 4 år. Derefter kørte Annika og jeg til Hald Hovedgård og gik turen til Hald Ruin – og så var der rigtig tid til/mulighed for at få snakket. Dejligt. Marie og jeg lærte Annika at spille Yatzy og terningspillet 30. Det var så dejligt at se dem alle 3 igen. Hans er ved at være en ældre herre; 79 år, Uschi er 74. Jan og jeg overvejer at holde ferie i Tyskland i uge 42 og sluttede af med en overnatning eller to hos dem.
* Film. Vi har set en del film i løbet af ferien. Vi kan godt lide at se film! Det er jo obligatorisk, når vi er i sommerhus. Det er simpelthen en del af hyggen. Vi har bl.a. set Les Miserables, Your Name og hele Harry Potter-serien. Det var en hel maraton! Fantastisk historie og univers!
* Haveprojekter. Der er blevet købt nye planter til haven. Og seje Jan har gravet huller i heden og plantet 3 roser (Villestrup) op ad stolperne ved terrassen. Desuden 2 dværgsyrener og 3 stk. sommerfuglebuske. Vi har vandet, vandet, vandet. Det har været nødvendigt pga. tørken.
* Bundsbæk Mølle. Udflugt sammen med far og Ulla. Desværre kom Line ikke med, igen pga. en vagt i Bilka. Det var super interessant at blive klogere på rakkerne, som far og jeg jo er efterkommere af. Det var fotografier af Mette Mus og Niels Kvembjerg, som er mine tip-oldeforældre. Det blev pludselig meget virkeligt, pga. billederne. Museet var faktisk rigtig interessant. Vi gik også ud til Bjørnemosehuset, hvor Mette Mus og Niels Kvembjerg boede. Det er en genopførsel af huset, på den oprindelige lokation. Vi fik os en kop kaffe/te og et stykke kage på museet – og vi sad til bords med Mette Mus, eller rettere sagt billede af hende, skåret ud i træ. Aftensmaden indtog vi i Ringkøbing, på en kinesisk restaurant på havnen. Det var et rigtig hyggeligt sted, og maden var i orden. Derefter kørte vi til Torsminde, fik en kop kaffe/te på campingpladsen, var et smut ved vandet, hvorefter vi igen vendte hjemad.
* God mad har vi spist på Røgeriet i Hvide Sande (fisk), i Ringkøbing (kinesisk) og på Latinerly i Viborg (oksekød, godt oksekød), da vi (Line, Marie, Jan og jeg) ville runde ferien af sammen. Det var så hyggeligt – og rigtig god mad. Nogen fik også dessert, ikke også, Jan, Marie og Line?!
Vi har hygget med familie; spillet spil med mormor og morfar, haft kort besøg af René, Dorthe, Kathrine, Sofie og Lise og været til fødselsdag hos Nina, som fyldte 10 år.
Desuden har jeg fået læst bøger og brugt lidt til på foto-hobbyen (i år har jeg jagtet sommerfugle). Men generelt kan siges, at det har været en ferie, hvor vi har været helt nede i gear – og det har været så dejligt!

Hverdagen er lige om hjørnet, og det gør faktisk ikke noget. Både Jan og jeg er heldigvis glade for vores arbejde, og pigerne har ikke noget imod at komme i skole. Så KOM AN, hverdag. Vi er klar.