28 boller
1 pakke gær, 22 gram salt, 2 spsk. flydende honning, 1 æg, 7 dl vand, 1 spsk. olie, ca. 1100 gram hvedemel (øko.) iblandet 1 spsk. kardemomme. Desuden 1 æg til pensling.
Dejen hæver til dobbelt størrelse i ca. 30 min. Derefter slås dejen ned og æltes igennem, deles i to halvdele, som begge igen deles i to halvdele. De 4 dejklumper rulles og deles i 7 klumper, som trilles til boller. Bollerne efterhæver i 30 min., pensles med sammenpisket æg og bages herefter gyldne ved 200 grader (varmluft, da jeg satte to plader á 14 stk. i ovnen) i ca. 12 min.
Opskriften kan også bruges til frokost- eller morgenmadsboller; udelad da kardemomme og erstat ca. 300 gram af hvedemelet med en grovere meltype.
Jeg bagte 2 portioner af disse boller til Lines klassekammerater, som var på besøg i går. Jeg synes, at disse (fedtfattige!) boller er et godt alternativ til AMOs noget fedtholdige fødselsdagsboller. Pigerne fra Lines klasse mente da også, at det var nogle virkelig gode boller
Der var boller og kage i overskud, så Bitten, Kim, Philip og Tobias hjalp os med at sætte resterne til livs i eftermiddag.
Her kommer lige et billede af kagen, som blev lavet til pigefødselsdagen i går: